"Zalime Alp, Mazluma Eren"
1 Ekim 1992’de Şehit ve Ebedi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun talimatıyla Nizam-ı Âlem Ocakları ismi ile kuruldu. İlk ve kurucu genel başkanlığını Servet Avcı yaptı. Temmuz 1994'te Genel Başkan Servet Avcı, genel başkanlık görevini, Emir Kuşdemir’e devretti.
Nizam-ı Âlem Ocakları Türkiye genelinde aktivite ve etkinliklerini arttırdı. Nizam-ı Âlem Ocakları‘nın İstanbul ve Ankara temsilcilikleri başta olmak üzere bazı illerdeki oluşumlarının Bosna-Hersek ile Çeçenistan’a destek gösterileri, Çeçenistan’a gıda ve giyecek yardımında bulunmaları, bu dönemde Nizam-ı Âlem hareketinin önünü açtı.
Nizam-ı Âlem Ocakları’nın ve yayın organı Alperen Dergisi’nin yayımlanan sayılarının ardından, yazılara ve dergiye davalar açılmaya başladı. Açılan davaların ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve derginin yazarlarından Abdullah Çevik, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Haziran 1995’te Nizam-ı Âlem Ocakları Genel Başkanı Emir Kuşdemir, genel başkanlık görevini Süleyman Doğan’a devretti.
Süleyman Doğan döneminde yurt çapında Çeçenistan’a destek olmak amacıyla yardım kampanyaları ve protestolar düzenlendi. Bosna’da, Filistin’de, Cezayir’de, Çeçenistan’da Müslümanların durumu görmezden gelindiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Butros Butros-Gali’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret, Nizam-ı Âlem Ocakları’nın protesto gösterileriyle engellendi.
Süleyman Doğan, Aralık 1995’te genel başkanlık görevini Yavuz Ağıralioğlu’na devretti.
1996 yılı Mart ayında Nizam-ı Âlem Ocakları, ”Nizam-ı Âlem Ocakları Vakfı” olma sürecine girdi.
8 Mart 1997 tarihinde Yavuz Ağıralioğlu, genel başkanlık görevini Ege Bölge Başkanı görevinde bulunan Tuna Koç’a devretti. Tuna Koç, yeni başladığı görevinde eğitim çalışmalarına fazlaca yüklenerek, tüm teşkilatlarda bir eğitim seferberliği başlattı. Üniversiteli Öğrenciler Birliği ve Liseli Öğrenciler Birliği gibi yapısal değişiklikleri de teşkilatlar üzerinde uygulandı.
Bu dönemde Kosova’daki yaşanan olayları dünya kamuoyuna duyurabilmek ve Birleşmiş Milletler'i harekete geçirebilmek amacıyla birçok faaliyet düzenlendi. 2000 yılına girerken yılbaşı gecesi Ankara Sakarya Caddesi'nde 1999 Gölcük depremi sonrası depremzedelerin sıkıntılarını yurt gündeminde diri tutabilmek ve böyle bir hüzün ortamında eğlence yapmanın Müslüman-Türk toplumunun ahlakına ters düştüğünü ifade edebilmek için yoğun katılımlı bir protesto düzenledi.
Şubat 2000’de Genel Başkan Tuna Koç görevini Yüksel Türkay’a devretti. Bu dönemde Ocağın ismi “Alperen Gençlik Ocakları” olarak değiştirildi.
12 Temmuz 2006 tarihinde göreve gelen Serkan Tüzün, genel başkanlık görevini Eyüp Gökhan Özekin'e devretti.
Özekin döneminde Yerli Düşünce isimli yeni bir yayın organı oluşturuldu ve bu dergi fikir çevrelerinde olumlu tepkiler aldı. Alperen Ocakları'na kurumsal kimlik oluşturma adına önemli faaliyetler yapan Özekin, dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte de Kosova ziyaretlerine katılarak çeşitli temaslarda bulundu. Çeçenistan'a yardım gecesi de organize eden Özekin, genel başkanlık görevini 20 Aralık 2008 tarihinde bu görevi Abdullah Gürgür’e devretti.
Kasım 2015'te göreve gelen Murat Aslan, beş yıllık genel başkanlık görevini 21 Aralık 2019 tarihinde Samet Bağcı’ya devretti. Samet Bağcı ise 29 Mayıs 2023'te yeni genel başkanlık görevini Ali Can Kocaman'a devreti. Ali Can Kocaman şuan aktif olarak Alperen Ocakları Vakfı Genel Başkanıdır.